Home
DCS & Dir of Music
Concert Agenda
Foto's

De artistieke leiding

 

Henk de Vries

Director of Music

 

Henk de Vries - Director of music - is met zeer goed gevolg als Master of Music afgestudeerd aan de conservatoria van Den Haag, Groningen en Hamburg voor de hoofdvakken Orgel en Kerkmuziek. Hij  studeerde hiernaast de bijvakken hedendaagse improvisatie,  piano, clavecimbel, continuospel en koordirectie. Hij is sindsdien internationaal werkzaam als concertorganist en doceert hij tijdens masterclasses, en is eveneens een gevraagd jurylid tijdens nationale en internationale orgelconcoursen en festivals.

Hij studeerde Cum Laude af aan de Landelijke Opleiding Tot Orgeladviseur (LOTO) en is momenteel lid van de examencommissie. Hij is eveneens lid van het College van Orgeladviseurs in Nederland (CvON) en werkzaam voor de Commissie OrgelZaken (COZ) binnen de PKN. Henk is sinds 2014, samen met Peter Van Dijk uit Utrecht, benoemd als orgeladviseur van de Martinikerk in Groningen en als zodanig verantwoordelijk voor de conditie van de twee fameuze historische orgels.

Henk voerde in 2015 in de provincie Groningen de integrale versie uit van La Nativité du Seigneur van Olivier Messiaen, een bijzonderheid voor deze Barok georiënteerde provincie. Hij heeft niet alleen een liefde voor Franse (orgel)muziek, ook de Duitse Barok en Romantiek worden door Henk vaak geprogrammeerd.

Als (cantor)organist is hij niet alleen verbonden aan de Petruskerk te Zuidbroek en de Jacobuskerk te Zeerijp, ook is hij sinds 2016 benoemd als organist tijdens de Martinidiensten in de Martinikerk te Groningen.

Als Director of Music organiseert hij veel koorconcerten en Choral Evensongs waarin Anglicaanse kerkmuziek een belangrijke rol speelt. Sinds 2017 is Henk artistiek leider van de DCS. Het koor heeft onder zijn leiding gezongen in oa Salisbury Cathedral en Bournemouth(2018), St. Paul's Cathedral en Westminster Abbey Londen (2019), en in 2020 zingt de DCS op uitnodiging tijdens de feestelijke diensten van Pinksteren in York Cathedral. Doordat  de staff van Westminster Abbey uiterst lovend was over de DCS en haar zang in 2019 ("one of the top-guest-choirs we've heard in the Abbey") , zijn de Dutch Choral Singers opnieuw uitgenodigd in januari 2021! 

Meer informatie is te vinden op www.henkdevries.info

 

 

Dutch Choral Singers

De Dutch Choral Singers bestaat momenteel uit twee koorgroepen: Groningen en Twente. Geoefende zangers uit de regio van beide koren zingen met passie muziek uit de Anglicaanse kerkmuziek traditie.

 2019-01-01 : het koor voorafgaand aan de Choral Evensong op Nieuwjaarsdag in de prachtige Westminster Abbey te Londen.

info@dutchchoralsingers.nl