Dutch Choral Singers
Hét internationale koor van Noord & Oost Nederland


Wie zijn wij?

Wij zijn een koor met een passie: wij willen graag Anglicaanse kerkmuziek te zingen. Dit doen wij onder de bezielende leiding van onze choirmaster Henk de Vries. Hij is al jaren als professioneel musicus actief en heeft een voorliefde voor vrijwel alles wat met Engelse kerkmuziek te maken heeft. Het koor zingt deze muziek graag in de oorspronkelijke setting, oftewel we zingen nogal eens in de mooiste kathedralen in The United Kingdom. Wij hebben o.a gezongen in Salisbury Cathedral, Westminster Abbey Londen, St. Paul's Cathedral Londen, Guildford Cathedral, Chichester Cathedral. In augustus 2023 is het koor uitgenodigd om een week te zingen in York Minster. 

Doordat de staff van Westminster Abbey uiterst lovend was over de DCS en haar zang in 2019 ("one of the top-guest-choirs we've heard in the Abbey") , zijn de Dutch Choral Singers ook daar opnieuw uitgenodigd!


Er zijn sinds 2022 twee afdelingen van de Dutch Choral Singers, in Groningen en Twente. 

Het Groningen-koor repeteert op zaterdagochtend tussen 9:30-12:00 uur in Zuidbroek, in de Kerkhörn naast de oude Petruskerk.

Het Twente-koor repeteert op dinsdagavond tussen 19:39-22:00 uurin de Oude Kerk te Borne. 

Lijkt het je leuk om mee te zingen? Kom dan eens langs op een repetitie! Je bent van harte welkom. 


Director of Music

Henk de Vries

Henk de Vries

Henk de Vries is met zeer goed gevolg als Master of Music afgestudeerd aan de conservatoria van Den Haag, Groningen en Hamburg voor de hoofdvakken Orgel en Kerkmuziek. Hij studeerde hiernaast de bijvakken hedendaagse improvisatie, piano, clavecimbel, continuospel en koordirectie. Hij is sindsdien internationaal werkzaam als concertorganist en dirigent, en doceert hij tijdens masterclasses, en is eveneens een gevraagd jurylid tijdens nationale en internationale orgelconcoursen en festivals. Als Director of Music organiseert hij veel koorconcerten en Choral Evensongs waarin Anglicaanse kerkmuziek een belangrijke rol speelt. Sinds 2017 is Henk artistiek leider van de DCS. Het koor heeft onder zijn leiding gezongen in oa Salisbury Cathedral en Bournemouth(2018), St. Paul's Cathedral en Westminster Abbey Londen (2019), in 2023 op uitnodiging een hele week in York Cathedral, en in 2024 in Rochester Cathedral.